If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Та това ми е въпроса. Пнеже до преди 6 месеца съм карал друга кола и при нея го сменях на 10К км. , а не знам тук как стоят нещата. Вие на колко го сменяте
Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex
Та това ми е въпроса. Пнеже до преди 6 месеца съм карал друга кола и при нея го сменях на 10К км. , а не знам тук как стоят нещата. Вие на колко го сменяте
Селения 20 К за Алфа Ромео се сменя на 20000 километа по каталог, но максимум на една година ако колата не се кара много. Аз лично го сменям на 10 х.км.
Да 20 000 ако колата за този пробег е с 10 паления и се движи по магистрала и не се юрка.
Производителите в стремежа да намялят сроковете за посещения на сервиз правят много компромиси с дълговечността на двигателите.
Пример - Купуваш си кола, дори и на 40 000 да сменяш маслото ще издържи. После на 150 000 я продаваш на някой абориген в БГ и той се оправя.
Преди като работех във фирма за масла съм гледал техническите параметри и мога да ви кажа, че по принцим за полусинтетика 20 000 си е доста оптимистично.
Също така и много на често смяната е смърт за двигателя, защото има процес на сработване.
Абе малко над 10 000 в зависимост от карането е добре.
Аз лично не съм доволен от селения 20К....като си взех колата, първото масло което заредих беше такова.....за 5-6К км. стана като водичка и ми затракаха клапаните се едно ми се е скапал вариатора...после сложих Тутела Имола.....същия х*й.....оттогава съм с мотул........без забележки!
Това си е мое лично мнение.....но го споделям, защото е основано на опит....не искам да споря с никой.
Comment